Dream big,
start small,
begin now

Utrechtse Heuvelrug

De laatste tien jaar zijn mijn man Sander en ik drie keer verhuisd. We wonen nu, samen met ons zoontje Joep, op de Utrechtse Heuvelrug in Doorn. Voor mij is dat back to my roots want hier ben ik grootgebracht. Sommige mensen houden niet van al die verbouwingen, maar ik vind het onwijs leuk. Nu zijn we bezig om ons vakantiehuis in Spanje in te richten. Het geeft me ontzettend veel energie. Ook de reacties: ‘heb je dit helemaal zelf gedaan?’

Warmte is voor mij belangrijk. En sfeer. Een ruimte binnenkomen en voelen: wat lekker hier.

mvb styling

Natuurlijke materialen combineren

Ik vind dat je huis als een warm nest moet voelen, uitnodigend voor jezelf en voor een ander. Dat je huis een eenheid wordt met jou en de omgeving. Ik hou van ambacht, iets dat echt speciaal voor het huis is gemaakt. Wij hebben bijvoorbeeld een volledig op maat gemaakte kledingkast, zodat mijn lange jurken ook een eigen plekje hebben. Zelf bedacht en getekend, uitgevoerd door vakmensen. Ik combineer graag verschillende materialen en texturen. Linnen gordijnen, houten meubels, natuurlijke verf, behang met print. In mijn styling gebruik ik het liefst naturel tinten en kleur.

Rust en verbinding

Na de Hotelschool in Maastricht ben ik meteen aan het werk gegaan voor een groot commercieel bedrijf. Als operationeel manager van Ahold was ik verantwoordelijk voor vijfendertig Etos winkels. Dat geeft natuurlijk een kick, maar in die drive naar meer, groter en beter miste ik een stukje zingeving. Ik vind het fijn om voor mensen te zorgen, als je met mijn hulp weer verder kunt. We hebben allemaal meerdere keerpunten in ons leven. Dan hebben we tijd voor onszelf nodig en voor elkaar. Je huis is daar een belangrijk onderdeel van. Om de rust en verbinding te vinden die je nodig hebt. Ook in het dagelijks leven.

woonhuis doorn
mvb styling 2

Hotel chic

Dat ik een hospitality achtergrond heb, zie ik als een versterking in mijn interieurstylingsadvies. Interieur gaat niet alleen over het inrichten van een huis, je creëert een warme en uitnodigende omgeving. Hoe je je huis inricht, laat je nadenken over hoe je wilt leven en wie je wilt ontvangen. Dat zie je heel goed bij hotels en vakantiehuizen, hoe de ruimtes zijn ingedeeld voor bepaalde bezoekers. Bij interieur en sfeer begint gastvrijheid. In ons huis hebben we een verwarmde toiletbril. Ook een stukje gastvrijheid in de winter. Hotel chic. 😉

Reizen

Als gezin zijn we gek op reizen. Tijdens onze reizen neem ik altijd mijn camera mee, ik maak meer dan duizend foto’s per reis. Van de gebouwen en het interieur. Als ik omhoogkijk dan zie ik de mooiste ramen, glas-in-lood en balkons. Fotografie helpt ook weer hoe je naar een ruimte kijkt. Er is zoveel om inspiratie uit te halen. Het fijne aan reizen is ook met plezier weer thuiskomen.

Een interieur dat bij je past, geeft ruimte aan wat echt belangrijk is

Wat ik voel is dat je nu moeten leven. Work hard, play hard. Zo heb ik in een spontane bui mijn motorrijbewijs gehaald. Een huis dat bij je past helpt je ook om in het nu te leven. Geen afleiding door de eetkamer die je had willen aanpakken, de muren die je nog had willen schilderen, de plintjes op zolder. Bewust of onbewust weet je dat die dingen nog ‘moeten’ gebeuren. Dat geeft onrust. Een interieur dat bij je past, geeft ruimte aan wat echt belangrijk is. Het helpt je in het moment te zijn. Ieder moment is een kans om iets anders te doen. 

Als het niet nu is, wanneer dan wel?

Mensen blij maken door mijn hulp en doen waar ik energie van krijg. Die combinatie heb ik gevonden. Mijn missie is dat ieder huis een fijne plek kan zijn, waar je je ontspannen voelt, om het leven te leiden dat je voor ogen hebt. Een sterke basis geeft vrijheid.

IMG_7681